Friday, 6 January 2012

9/01 : Khalid Gagap Akan Peralatkan Perhimpunan Haram!

Bersungguh benar Khalid Gagap untuk menyertai perhimpunan haram 901 menyelamatkan "Imam Mahdi" dari "disungaibulohkan" hakim Isnin ini. Ye la "Imam Mahdi" tu kan merangkap punahsihat ekonomi negeri bergaji singgit, MB kena la ambik berat kan? Ingat senang ke nak cari orang sanggup kerja dengan gaji singgit..budak darjah satu pun komplen kalau dapat saku banyak tu je.

Namun Khalid Gagap ada agenda tersembunyi yang dirangka khas demi mengambil kesempatan kehadiran beribu2 umat manusia nih. Beliau akan cuba mengumpan setiap peserta perhimpunan membantu mengutip sampah di seluruh selangor. Kontraktor kutip sampah sekarang ni tak boleh harap!

Bayangkan 20 ribu orang datang, sorang boleh angkut 20 kilo sampah: 20,000 x 20 =  400 tan sampah boleh diangkut dalam sekali trip. kalau seorang boleh buat 3 trip, 1200 tan sampah boleh dipungut & masalah sampah selangor yang dah bertimbun serta berulat (baca sini) boleh settle dalam satu hari sahaja!

Mak lampir pula akan diupah untuk "gentayangan" di lokasi tertentu dimana dikatakan budak2 UMNO menghalang kontraktor kutip sampah menjalankan tugas (baca sini). Dengan keangkerannya yang ditakuti ramai, takat nyakat budak2 UMNO ni bagi mak lampir kacang buncis aje! 

Jadi, jangan buat2 tak paham pulak kalau khalid mengagih2kan beg plastik hitam sambil berhujah : kebersihan adalah sebahagian dari iman, demo adalah ibadah setaraf solat (cedok fatwa Nik Aziz) maka tempat berdemo perlu bersih macam masjid dll.

kalau plan beliau ni tak jalan, maka akan kedengaranlah dari mulut beliau alasan standard pakatan haram; se..semua i..ini sa..salah UM..UMNO!!

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..