Sunday, 1 January 2012

Karpal Singh Yang "Bertaqwa" dan "Beramal Soleh" Hangin Satu Badan?

soalan kuiz : mana satu YB Karpal Singh? A atau B? 
jawapannya : A!, tapi mane2 yg salah teka B (sengaja atau tidak) boleh dimaafkan..hehehe

Berita tentang penemuan kepala "najis muhalazah" di perkarangan masjid di selatan tanah air sedikit "menggemparkan" masyarakat walaupun efeknya takdelah sedasat "perjuangan" murahsiswa menentang "penindasan" dan "ketidakadilan" pemerintah di Perak sana..


Namun apa yang sedikit "mengejutkan" (sebenornye xde la mengejutkan sangat..) "kepantasan" dan "ketangkasan" Pengerusi DAP ni "menyelar" pihak yang tak bertanggungjawab melakukan perbuatan berkenaan, mengalahkan pemimpin2 DAP yang lain, walaupun beliau seorang warga emas yg secara fizikalnya tak "pantas & tangkas" langsung, OKU pulak tu..

"..mereka yg melakukan perbuatan itu perlu diberkas dan diberi hukuman setimpal kerana tidak mempunyai sensitiviti agama.." Heehehe..HAHAHAHA!!!! (tak tau apasal tapi rase nak tergelak pulak)


Mungkin hasil "tarbiah" PAS dan berkat "aura" Tuan Guru, beliau dah "insaf" dan "bertaubat nasuha", walaupun track record beliau sebelum ni penuh dengan kes saman sultan, "langkah mayat dulu" dan sebagainya. Bagus la tuh!

Cuma ada "nasihat" sikit. Mungkin pihak yg "menyiasat" kes penemuan kepala menatang "berhidung rata" ni patut check di sekitar pagar masjid berkenaan, mana tahu terjumpa bekas tayar wheelchair ke, lampin pakai buang dewasa ke, tulisan "godfather" ke....mana la tau kan?

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..