Sunday, 8 January 2012

Hadiah Paling "Afdal" Untuk Al-Juburi Wal-Liwati Ibni Al-Baluni?

Kepada mereka2 yang beriya2 nak memberi sokongan moral pada manusia yang takde moral yang berkemungkinan besar "disungaibulohkan" hakim Isnin ini, boleh la start prepare hadiah tanda perpisahan. 

Persoalannya, apakah hadiah paling ideal untuk beliau? Nak hadiahkan Al-Quran & himpunan doa2 taubat tu bagus..Ambo sokong 100%. masa beristirehat Kat sg buloh eloklah dimanfaatkan untuk muhasabah & dekatkan diri pada Allah. Pasal jadual beliau sebelum masuk sg buloh penuh dengan aktiviti2 "korek lubang kunyit", balun chinadoll, fitnah Najib-altantuya dan yang sewaktu dengannya.

Tapi kalau nak korang dilihat paling "memahami" anwar, korang boleh la hadiahkan karya2 Shakespire, Kitab Bhagavad Gita, Mahabharata dan pelbagai terjemahan Bible. 
Dia sendiri kata KESELURUHAN MASA dia di penjara dulu diluangkan untuk "khatamkan" kitab2 berkenaan.. so kali ni kasi edisi yang paling tebal punya, doploh tahun baca baru khatam. Mana tahu dia akan wasiatkan sikit simpanan tunai kaum keluarga dia di Israel nun atas nama korang.. 

Patut la lepas keluar sungai buloh dulu, bukan main giat dia berdakwah mengembangkan pluralisme, sampai sanggup gadai kalimah Allah & sembah mendiang Beng Hock.."berkat" mentelaah kitab2 selama 6 tahun agaknya..
Tapi, jangan ada yang hadiahkan KY Jelly & majalah gay dah la. Kak Wan pun bukannya ada untuk Anwar "bayar bil air", chinadoll jauh sekali!

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..