Wednesday, 18 January 2012

PAS Sama PAS Bergaduh, PKR & DAP Yang "Kenyang"!

Ramai yang bersorak gembira (kecuali geng2 Khalid "Gereja" Samad) bila Dr Rani, Pesuruhjaya PAS Selangor tidak dilantik jadi exco. Dr Rani lagilah frust kerana kosongnya jawatan exco agama tu adalah hasil "jasa" & "penat lelah" beliau. Lagipun logiknya Pesuruhjaya PAS Selangor = orang nombor 1 PAS di Selangor = exco agama. Alih2 orang lain pulak dapat.
Namun pastu ramai yang mengeluh hampa (kecuali Ronnie Liu & chinadoll2nya) apabila dikhabarkan Khalid Gagap pulak pegang potfolio Agama Islam walhal ada exco baru dilantik untuk mengisi kekosongan jawatan. 
Apa kelayakan Khalid gagap untuk pegang potfolio agama? Ala, sedangkan Lim Guan Eng yang tak pernah mengucap syahadah pun layak diiktiraf sebagai Khalifah, (siap didoakan dalam khutbah jumaat lagi) ahli parlimen serdang yang tak pernah mandi wajib pun boleh bagi tazkirah di saf pertama, maka tentulah Khalid gagap layak kerana beliau seorang Islam, walaupun mungkin sering tergagap2 masa bersyahadah dan tersasul masa baca niat mandi hadas besar! 
Pasti takkan timbul persoalan dibenak fikiran penyokong PR mengenai kelayakan Khalid Gagap. Bahkan tak mustahil tarafnya diangkat setinggi tahap Imam As-syafi'e, tak pun Imam Hanbali. Sedangkan ketua puak mata satu yang kantoi "balun" chinadoll pastu tanak bersumpah muhabalah pun diorang angkat jadi "Imam Mahdi", apatah lagi orang yang "bersih" dan "mithali" macam Khalid Gagap..
Adakah lepas ni kita akan melihat JAIS & Khalid Gagap turun beraksi sama2 membenteras chinadoll2 di Selangor? Sudah tentu! Tapi pastinya "port" yang sebelum serbuan diintip JAIS "penuh" dan "mampat" dengan ribuan chinadoll akan kosong dan bersih, tak jumpa kelibat seorang chinadoll pun bila serbuan dijalankan, terutama apabila khalid gagap ikut sekali. Dan Khalid Gagap pun dengan bangga mengistiharkan selangor bebas dari "ancaman" chinadoll. 
Ronnie Liu pulak tersenyum girang kerana kegiatan chinadollnya akan lebih "sistematik" dan berjaya mengelak serbuan JAIS 100% berkat "kebijaksanaan" Khalid Gagap sebagai pemegang potfolio agama, tak macam exco sebelum ni. (Ronnie Liu : Khalid, ini macam wa punya bisnes manyak kencang, wa kasi "bonus" baik punya pada lu tiap2 bulan!)
Pengurusan duit zakat pun rasanya tak terlepas dari menerima "fadilat" Khalid Gagap. Duit zakat yang berjuta2 tu pasti akan dibelanjakan dengan penuh "istiqamah" oleh Khalid gagap walaupun menghafal 8 asnaf zakat pun beliau belum tentu fasih. Bahkan tak mustahil asnaf zakat akan diperluas meliputi "Gee Hin" & "Hai San" serta chinadoll sekali! (Khalid gagap : Ronnie, lu punya kaki pukul sama chinadoll tarak mau ang pow ka? wa boleh kasi ini duit zakat..eh, diorang pun asnaf zakat maa!)

kesimpulannya : PAS sama PAS bergaduh, PKR & DAP yang "kenyang"! 

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..