Monday, 9 January 2012

Hikmah Disebalik Keputusan Hakim : UMNO Juga Menang?

Senyum lebor Anwar bila hakim tak jadi nak jadi "sungaibulohkan" dia pagi ni. Bersorak gembira puak mata satu apabila "Imam Mahdi" mereka tidak disabitkan kesalahan kerana bukti tak cukup kukuh. tapi orang2 UMNO jangan patah hati, hal ini macam peristiwa perjanjian hudaibiyah, UMNO memperolehi kemenangan yang besar seperti dibawah:
- Badan Kehakiman di zaman pemerintahan Najib bebas dan tidak dipengaruhi kerajaan. Maka puak mata satu kehilangan peluru hujah "mahkamah korup & tidak adil". jangan orang UMNO sendiri merungut mahkamah tak adil dah la.. 

- Anwar bebas tapi PAS yang pulak yang kena bayar harga mahal. Kegopohan PAS segera mentalak Hasan Ali bila disergah Azmin menggoyahkan perpaduan dalam parti cap bulan tersebut. 
- golongan ulama PAS yang berkumpul reramai di rumah Hasan Ali membuktikan beliau tidak berseorangan. kehadiran Golongan ini membuktikan mereka tak setuju dengan keputusan tersebut. kalaupun mereka tak keluar reramai dari PAS lepas ni pun, Protes senyap secara dalaman pasti ada.  

- rusuhan yang merupakan kegemaran puak mata satu tidak dapat dilaksanakan. baru nak tunjuk gedebe supaya polis bertindak-balas. pastu boleh la kata polis ganas, alat UMNO, anjing dll. Alih2 takde rusuhan..
- Imej polis dimata rakyat pun naik. Nak berhimpun, polis kasi permit, kasi ruang khas, takde polis belasah perusuh... so, polis di bawah pemerintahan najib baik & boleh dipercayai. puak mata satu hilang lagi satu peluru..

- Takde rusuhan, reta benda awam di KL pun selamat dari jadi mangsa. jimat kos baikpulih, duit rakyat jugak tu..

- takde la taktik licik anwar pasal mata lebam, suntik HIV & racun arsenik masa di penjara. Jimat kos penjara sungai buloh pasal kurang 1 banduan..
Apa2 hal pun perjuangan melawan kemungkaran, illuminati, LGBT perlu diteruskan. Mereka rugi besar dengan dipecatnya Hasan Ali. Lagipun anwar ada banyak lagi kemungkarannya yang belum didedah, tak best la belasah banduan yang tak boleh melawan dalam penjara, kan? kan?

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..