Monday, 9 January 2012

Hakim Rakyat Dibakulsampahkan Begitu Sahaja?

Ambo hormati keputusan Yang Arif kerana tidak menjatuhkan hukuman sewenang2nya, tapi berdasarkan merit bukti yang ada dihadapan beliau. Mohamad Zabidin terbukti hakim yang profesional dalam menjalankan tugas dan ambo juga percaya majoriti hakim2 di Malaysia juga bergitu.
Kalaulah beliau tiada integriti, dah lama Anwar bukan setakat "disungaibulohkan" (sg buloh ok lagi, kelentong sakit belakang sikit, dapat kamar kelas vip..) bahkan "ditelukguatanamokan" terus kerana sengaja menunda2kan kes sampai dekat 3 tahun, memfailkan rayuan sampai 73 kali, dan berkali2 mintak hakim sendiri blah. Terang2 menyalahguna prosedur, memperlekeh & menghina mahkamah. Tapi hakim kita sabar dengan kerenah ketua puak mata satu nih.

Bila hakim mahkamah tinggi yang sebelu ini galak dicanang seluruh malaya sebagai korup, berat sebelah, alat UMNO tetiba membuat keputusan menyebelahi mereka, penghakiman rakyat yang sebelum ini diorang kata paling adil, paling saksama tak dipakai pun! tengkuk dah selamat, buat apa nak bicara lagi? so, hakim rakyat dibakulsampahkan begitu sahaja..
Pihak pendakwaan masih boleh merayu walaupun pihak pembelaan akan kompom cuba menangguh2kan lagi kes tersebut (nak catat rekod dunia penangguhan paling banyak, paling lama agaknya). 
Apapun Wan Azizah diminta mengawasi gerak-geri suaminya dengan lebih cermat. jangan biarkan Anwar lepa walaupun katanya setakat nak pekena karipap daging (kalau itu alasannya lagilah berbahaya!). Beliau dikenali masih ligat "membayar bil air" walaupun selalu konfius dalam membezakan "depan atau belakang", jantan atau betina, isteri atau chinadoll! 

No comments:

Post a Comment

Anak batman jatuh kat gaung,
Berani komen berani tanggung..